Rosj Hasjana/Kipoer 5783/2022

Ervaar Rosj Hasjana en Jom Kipoer in Amsterdam!

Rosj Hasjana en Jom Kipoer vier je bij Bendigamos! Let op. Als je je ná 4 oktober 18u aanmeldt kunnen we je geen bevestigingsmail en locatie doorgeven. Je bent nog steeds van harte welkom! Als je de locatie niet weet, vraag het dan even aan iemand anders. Aanmelden Bedankt dat je je van te voren bij ons komt aanmelden. Zo kunnen we er voor zorgen dat er genoeg stoelen en boeken beschikbaar zijn bij de dienst en dat er na afloop ook genoeg eten zal zijn. Hiervoor willen we je hieronder een paar vragen stellen, eerst geven we nog wat uitleg over ons programma. Als je er niet uitkomt, kan je altijd mailen naar bendigamosnl@gmail.com. Over onze diensten: We verwachten weer prachtige, goed bezochte en inspirerende diensten bij Bendigamos. Op Rosj Hasjana hebben we beide dagen een ochtenddienst met kidoesj en is er voor de kinderen een speelruimte beschikbaar. Op de 2e dag Rosj Hasjana organiseren we onze jaarlijks Sjofarpicknick. Vorig jaar waren we met 130! Er is lekker eten, de kids kunnen spelen en er wordt sjofar geblazen voor wie dat eerder die dag heeft gemist. Kom je ook? Op Jom Kipoer hebben we zoals altijd een volledige dienst, met veel participatie door onze jongeren! Voor jongere kinderen is er opvang beschikbaar overdag op Jom Kipoer, vanaf 11u tot het eind van de dienst. Bij de opvang is ook eten en drinken beschikbaar voor de kids. Kosten: Deelname aan de diensten is helemaal gratis. Een vrijwillige bijdrage wordt dit jaar extra op prijs gesteld, met name vanwege de gebedenboeken die we verzorgen, extra beveiligingskosten (de dienst duurt langer) en het eten na afloop. Deze maand is een dure maand, onze kosten voor deze diensten bedragen in totaal ongeveer €4500. Jom Kipoer cursus Zou jij graag de dienst op Jom Kipoer beter willen kunnen volgen en mee kunnen zingen met de bekendste gebeden? Goed nieuws! Elk jaar houden we hiervoor een zeer populaire Jom kipoercursus, met steeds weer tientallen nieuwe en terugkerende deelnemers. Onze twee sessies zijn op sjabbat 10 en 24 september, om 12.30u. Je kan ook gerust naar 1 van de 2 komen! Deelname is gratis, het is fijn als je het van te voren laat weten als je komt, maar dat is niet verplicht. Aanvullend programma deze maand Daarnaast bieden we nog een programma voor tieners, een workshop granaatappels mozaïeken voor het gezin en voor moeders en een avond met Hadassah Chen en een lezing over Donna Gracia! Houd onze nieuwsbrief of facebookpagina in de gaten voor alle informatie hierover.

Aanmeldingsformulier

    Diensten: Bij welke dienstonderdelen denk je (deels) aanwezig te zullen zijn*? (meerdere antwoorden mogelijk)
    zaterdag 10 september 12:30u Jom Kipoer cursuszaterdag 24 september 12:30u Jom Kipoer cursus IImaandag 26 september 09:30-13.00u - 1e dag Rosj Hasjanadinsdag 27 september 09:30-13.00u - 2e dag Rosj Hasjanadinsdag 27 september 17:00-19:00u Shofar Picknick op ons vaste picknickvelddinsdag 4 oktober 18:40-21:30u - Kal Nidrewoensdag 5 oktober 09:30-13:30u - Sjachriet/Parasjawoensdag 5 oktober 13:30-18:30u - Moesaf/Minchawoensdag 5 oktober 18:30-20:10u - Derasja/Nengiela/Ngarbiet

    Gebedenboeken: Bendigamos heeft speciale gebedenboeken gemaakt zodat de dienst makkelijker te volgen is. We hebben een Hebreeuwse en een fonetische versie (en die van Kipoer heeft zelfs NL vertaling). Een gebedenboek kost ons ongeveer 25 euro per stuk. Je kan ze ook voor jezelf bestellen, dan liggen ze op jouw naam klaar bij de dienst en mag je ze na afloop meenemen. Zou je willen aangeven hoeveel en welke gebedenboeken je nodig hebt?

    Deze gebedenboeken zou ik graag op naam bestellen voor €25 per stuk

    Scroll to Top