Een nieuw minjan in Amsterdam

Bendigamos is de nieuwste en snelst groeiende Joodse gemeenschap van Nederland. Een toegankelijke en warme community, waar iedereen welkom is en de kans krijgt om zijn/haar Joodse wensen te vervullen. Op dit moment verzorgen we tweewekelijkse synagogediensten op sjabbatochtend, onderwijs voor alle leeftijden, maaltijden, activiteiten, feesten en zelfs weekenden en je kan altijd bij ons terecht met Joodse vragen.

We zijn begonnen in juni 2015, dus als je nog iets mist is er een goede kans dat we ook dat op termijn zullen aanbieden. Onze diensten en activiteiten trekken vele tientallen bezoekers per keer, met verschillende achtergronden en nationaliteiten, een uitstekende plek om nieuwe mensen te leren kennen.

transparent

Toegankelijker maken

Bendigamos is een onafhankelijke organisatie met als doel om het Jodendom toegankelijker te maken en meer Joden zich thuis te laten voelen in de Joodse gemeenschap. De diensten bij Bendigamos zijn orthodox-Joods en gaan volgens de eeuwenoude Amsterdams-Portugese traditie, en iedereen is even welkom, ongeacht wat je van het Jodendom weet of wat je er mee doet.

Kom net als vele anderen een keer langs bij een van onze activiteiten of diensten en je zal je vast snel op je gemak voelen! Je mag natuurlijk ook gerust eerst contact met ons opnemen per mail, als je je afvraagt wat je kunt verwachten, of voor andere vragen en opmerkingen.

Laatste informatie

Op deze website vindt je nieuwsberichten, activiteiten, handige links, sjabbat tijden en een blog. Voor de laatste informatie raden we je echter aan om lid te worden van onze Facebook-groep. Je kan ons ook per mail verzoeken om je op onze e-maillijst te zetten, dan krijg je 2 à 3 mailtjes per maand met het laatste nieuws.

Tot snel bij Bendigamos!

Scroll to Top